{ "title": "Rahimde Hpv Virüsü", "image": "https://www.virusler.gen.tr/images/Rahimde-Hpv-Virusu-68.jpg", "date": "21.01.2024 02:01:57", "author": "Abdulvahid Çavuşoğlu", "article": [ { "article": "
Rahimde HPV Virüsü, Genel olarak genital bölgede siğiller kendini gösterir. Bunun dışında ellerde, kollarda ve de parmaklarda çıkan siğiller rahimde oluşan siğillerden farklıdır. Cinsel yol ile bulaşan bu HPV virüsü, tamı tamına bir cinsel ilişki olmasa bile, virüslerin teması söz konusu olduğu anda bir bireyden diğerine bulaşabildiği ön görülmektedir. Rahimde HPV Virüsü vücuttaki çatlakların arasından vücuda girerek orada gelişmesini sürdürür. Vücudun savunma mekanizması virüsün büyük bir kısmını yok etmesine rağmen tamamını yok edemez. Virüs vücutta uyku halinde bekleyebilir. Vücut direnci kırıldığı zamanlarda (Grip, kanser hastalığı, kemoterapi tedavileri, ağır gerçekleşen alerjiler, derin ve sarsıntı niteliğindeki üzüntüler) uyku halinde olan virüsler ortaya çıkarak vücütta siğiller oluşturmaya başlar.

Rahimde HPV Virüsünden Nasıl Korunulur?

Hpv virüsünden korunmak için yalnızca prezervatif kullanımı yeterli olmamaktadır. Korunma yöntemlerinin en iyi şekli tek eş ile yapılan cinsel bir hayata sahip olmaktır. HPV virüsü cinsel yol ile bulaştığı için yayılma süresi çok hızlıdır.

Rahimde HPV Virüsü Görüldüğünde Ne Yapılmalı?

Kadınlar kendilerinde siğil yani cilt üzerinde kabarcıklar ve pütürler gördüğü zaman jinekoloğa gitmeli, teşhis hemen koyulmalı ve bu siğillerden en az birinden örnek alınıp tahlile yollanmalıdır. Geriye kalan diğer siğiller ise yakılmalıdır. Tedavi sürecinde yakılması kadar dondurulması ya da cerrahi müdahaleler ile çıkarılması hatta ve hatta küçük siğiller için siğil karşıtı üretilen kremler kullanılmalıdır.

Hpv Virüsü Tipleri

Hpv virüsünün yaklaşık yüz kadar farklı tipi mevcuttur. Bunların kırk kadarı genital bölgede, geriye kalan altmış kadarı ise vücudun diğer bölgelerinde enfeksiyon oluşturur. Elde ve kollarda çıkan siğiller Hpv'nin belirtisi olmakla birlikte bunlar iyi huylu da olabilir. Yani rahimde HPV virüsü oluşturmayan çeşididir. Genital bölgede enfeksiyon oluşturan Hpv'lerin tamamı siğil yapmamakla birlikte siğil oluşturmadan enfeksiyona yol açan virüsler daha tehlikelidir. Çünkü vücutta siğil oluştuğu zaman görülüyor ve cerrahi müdahaleler ile tedavi süreci başlatılabiliyor.

Rahimde HPV Virüsü Aşısı

Hpv virüsü Amerika Birleşik Devletlerinde en çok görülen cinsel temas ile bulaşan hastalıklar arasında bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletlerinde bu virüs her yıl altı ile altı buçuk milyon insana bulaşmaktadır. HPV virüsünün en etkili aşısı Gardasil isimli Amerikan firmalı aşıdır. Gardasil canlı virüs taşıyan bir aşı olup altı aylık süre içerisinde üç doz şeklinde uygulanmaktadır. Rahim ağzı kanserinde ve genital bölgede oluşan siğillere neden olan dört tip virüse karşı yüksek oranda etkin bir aşı olarak görülmektedir.
" } ] }