{ "title": "Hpv Virüsü Erkek", "image": "https://www.virusler.gen.tr/images/Hpv-Virusu-Erkek-38.jpg", "date": "21.01.2024 18:51:39", "author": "münire elpit", "article": [ { "article": "
HPV Virüsü Erkek, HPV virüsü, yaygın bir virüs olup seks yaşantısında aktif olan erkeklerde genel olarak HPV virüsüne rastlanmaktadır. Erkeklerde penis üzerine yerleşen HPV virüsleri vücuda girip hücreler içine yerleştiği zaman bazen alevlenmelere sebep olarak bunun doğrultusunda ise farklı hastalıklara da yol açtığı bilinmektedir. HPV virüsü var olan kişilerde genel olarak bir belirti gözlenmemektedir. Ancak bu virüse bağlı olarak birçok hastalığa sebep olduğunu söyleyebilmekteyiz. Bunların başında siğiller, baş ve boyun kanserleri, anal kanserler, genital siğiller gelmektedir.

HPV Virüsü Erkek Nasıl Bulaşır ve Belirtileri Nelerdir?

HPV erkeklere kadınlara oranla en sık bulaşma yolu cinsel yol ile ve oral seks sırasında da geçmektedir. Herhangi bir belirtisi olmadığından dolayı hastalığın geçtiğini anlamak pek mümkün olmamaktadır. Bu nedenle hastalık kişiden kişiye kolayca bulaşabilmektedir. HPV virüsü kendini belli etmediği için ne yazık ki kişide olduğu yıllar sonra ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple tek bir partneri olan erkekler bile HPV enfeksiyonuna yakalanabilmektedirler. HPV riskini azaltmak için güvenli ve etkili bir HPV aşısı ile erkekleri genital siğillere neden olan HPV tiplerinin genelinden yüksek oranda korumak mümkündür. Aşı 9 ile 26 yaş arasındaki erkeklere uygulanabilmektedir. Başka bir koruma seçeneği ise prezervatiflerdir. Doğru kullanılmaları durumunda partnerlerden HPV geçişi ve HPV'ye bağlantılı olan hastalıkların görülme riskini de azaltmaktadır. Fakat, prezervatifler HPV virüsünden tam bir korunma sağlamamaktadır. HPV, çok yaygın bir şekilde olmasına rağmen gizli bir şekilde devam eder. Bu nedenle hastalıktan korunmanın tek yolu seks esnasında kontağın olmamasıdır.

HPV Virüsü Erkek Tedavisi Nasıl Yapılır?

HPV virüsü için bilinen bir tedavi yöntemi olmamaktadır. Dondurma ve yakma işlemi denilen işlemler ile kabarcıklar ortadan kaldırılsa da sonuç pek başarılı olmamaktadır bu yüzden hastalık tekrardan nüksetmektedir.
" } ] }